Otvoren novi Šalter za preduzetnike u opštini Odžaci

Kao rezultat dobre saradnje Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, Opštine Odžaci i Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga, u Odžacima je otvoren šalter za preduzetnike. Šalter su svečano otvorili član privremenog ograna opštine Odžaci Vlasko Grujičić, samostalni savetnik  u PKS Dejan Zrilić i direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović.

Preduzetnički Šalter otvoren je sa ciljem podrške razvoju preduzetništva, malih i srednjih preduzeća i njihovog poslovnog povezivanja, ali i da bi se na brz i jednostavan način dobile sve potrebne informacije, neophodne kako bi se unapredilo poslovanje, pritom štedeći vreme odlaskom u nadležne institucije.

“Opština Odžaci ima oko 800 privrednih subjekata, ovo je jedan impozantan broj i to pokazuje koliko su građani opštine Odžaci naklonjeni preduzetničkom duhu. Iz tog razloga nadam se da će otvaranje šaltera opravdati svoju svrhu. Takođe želimo da ovo bude jedna suštinska podrška ljudima koji pokreću svoj posao i koji će podršku naći kako u opštini Odžaci, tako i u Regionalnoj privrednoj komori Sombor i Privrednoj komori Srbije. Smatram da je ovo bila karika u lancu saradnje koja je nedostajala između preduzetnika sa lokalnom samoupravom i drugim nivoima državne uprave”, istakao je Vlasko Grujičić, član Privremenog organa opštine Odžaci i tim putem pozvao sve preduzetnike da posete šalter koji se nalazi u Uslužnom centru opštine Odžaci.

“Želimo da na jedan efikasan način informišemo, upoznajemo i obaveštavamo privrednike o svim aktivnim projektima i aktivnostima, kako bi postali neizostavni deo borbe za što bolje uslove za poslovanje preduzetnika. Šalter za preduzetnike je jedan instrument za podršku razvoja preduzetništa koji pruža nefinansijsku podršku, kako onim preduzetnicima koji imaju svoje radnje, tako i onim mladim ljudima koji žele da započnu svoj biznis”, dodao je Dejan Zrilić iz sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

Direktor Regionalne privredne komore Sombor, Zoran Bulatović, istakao je da je cilj svega ovoga da se olakša privrednicima i preduzetnicima, da im se uštedi vreme i olakša sve ono što može da im donese bolji profit.