Otvorena linija za psihološku pomoć i podršku pri Štabu za vanredne situacije

Na sastanku štaba za vanredne situacije opštine Odžaci doneta je odluka da se otvori linija za psihološku pomoć i podršku.

Direktor Doma zdravlja i član opštinskog štaba, dr Steva Panić, istakao je da smo na raspolaganju za sve potrebe naših građana. Pored preventive i održavanja fizičkog zdravlja, važno je preventivno delovati i na mentalno zdravlje, odatle i poseban broj za psihološku pomoć i podršku pri štabu za vanredne situacije.

Komandant opštinskog štaba Goran Nikolić rekao je da ovo znači da svaki građanin opštine Odžaci koji ima potrebu da razgovara sa psihologom u vezi sa nastalim okolnostima u svetu i našoj državi, ima mogućnost da svoju brigu, strah ili anksioznost podeli sa stručnim licem koji će mu dati konkretne savete i predloge kako da prevaziđe osećaj nelagodnosti.
Smatramo da će ljudima biti lakše ako znaju da postoji neko iz njihove sredine sa kim mogu da pričaju i da se posavetuju.

U kontakt centru za psihološku pomoć i podršku usluge će pružati Milica Gaković, psiholog zaposlen u Domu zdravlja u Odžacima.

Psiholog Milica Gaković, koja je inače na porodiljskom odsustvu, se rado odazvala pozivu opštinskog štaba i ističe da je njena ljudska i profesionalna dužnost da pomogne.

Takođe, rekla je da je u ovim trenutcima važno da ostanemo pribrani, da slušamo savete stručnjaka i da se ne opterećujemo prevelikim brojem informacija, jer to može da izazove strah kod ljudi.

Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane koji imaju neku vrstu nesigurnosti da slobodno pozovu broj telefona 069/151-41-43 svakoga dana od 8 do 12 časova i da se posavetuju sa psihologom.