Otvoreno novo krilo školske zgrade srednje Ekonomsko – trgovinske škole u Kuli

Opština Kula i sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine zajedničkim ulaganjem nastavljaju da renoviraju i rekonstruišu školske objekte u Kuli.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaši otvorili su danas novo krilo školske zgrade srednje Ekonomsko-trgovinske škole, a učenici i nastavnici ove škole su dobili kvalitetan prostor za rad i učenje.

Projekat je vredan 18 miliona dinara. Oni su danas zajednički ocenili da je ostvarena odlična saradnja između lokalne samouprave i resornog sekretarijata, ali i da će u narednom periodu doći do nove saradnje na raznim projektima koji se tiču opremanje školskih ustanova i unapređivanja stanja obrazovanja u opštini Kula.

Prema rečima Videkanjića postoji odlična saradnja sa sekretarijatom za obrazovanje. On je podsetio da je ovo krilo više decenija bilo neupotebljivo za nastavu, a da su sada uspešno izvedeni radovi, koji su sa 10 miliona dinara finansirani od Pokrajine, dok je opština Kula uložila 8 miliona dinara. On je rekao da je njegov cilj da mladi dobiju dobre uslove za obrazovanje, kao i da će se nastaviti u opremanje i realizaciju više projekata. – Takođe, realizacijom ovog projekta su omogućene i vannastavne aktivnosti jer ćemo ubuduće imati nastavu u prepodnevnim časovima što će doprineti i znatnoj uštedi troškova za grejanje i električne energije rekao je Videkanjić.

Njilaši je istakao da će resorni sekretarijat nastaviti i dalje da bude dobar parner opštini Kula i da će se i ubuduće nastaviti sa realizacijom projekata, kojim će se poboljšati uslova za rad i učenje učenika i nastavnika. On je ocenio da je izvođač radova izvršio izuzetan posao jer je Kula dobila lep i moderan objekat, ali i da je potrebno i dalje ulagati u školske objekte.

Takođe, Videkanjić i Njilaši obišli su OŠ “Isa Bajić” , u kojoj je opremljena je nova specijalizovana učionica za decu sa posebnim potrebama, a donator je Milutin Perunović, vlasnik preduzeća “ Ekstra auto transport “ iz Vrbasa.

U sklopu posete pokrajinski sekretar Njilaši je, zajedno sa Videkanjićem i zamenikom predsednika opštine Kula Karoljem Valkom obišao osnovnu školu “Petefi brigada”, i Mađarski Kulturni centar “ Nepker “ koji je u fazi adaptacije i  rekonstrukcije.

Izvor: kula.rs