fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ovaj problem je prisutan u mnogim domovima i zato obavezno sipajte so u posudu i stavite je ispod kreveta

Soba

Svi znate da vaš dom treba da bude mesto na koje ćete se uvek rado vraćati. I sigurni smo da unutar svog životnog prostora imate omiljeni kutak. Za nekoga je to radna, za nekoga dnevna soba, ali mnogi najviše pažnje vole da posvećuju spavaćoj sobi.

Spavaća soba treba uvek da bude čista i uredna, jer ne samo da tu spavamo, već i udišemo sve ono što se u njoj nalazi, pa se tako nadamo da ne moramo posebno da vas podsećamo na to koliko je važno redovno je provetravati, menjati posteljinu i brisati prašinu.

Međutim, tokom zime može da se dogodi da se u kući pojavi buđ i to kao rezultat lošeg provetravanja prostorija i visoke vlažnosti.

Kako ne bi došlo do toga da se ona formira na teško dostupnim mestima, poput prostora ispod kreveta, obavezno sipajte malo soli u neku posudu, a zatim tu posudu stavite ispod kreveta.

Zašto so?

Odgovor je vrlo jednostavan – so je odličan apsorber vlage. Ono što takođe možete da uradite jeste da šolju ili tanjir u kome se nalazi so stavite na prozorsku dasku.

Na ovaj način ćete poštedeti sebe radova po kući, ali ćete sačuvati i zdravlje, jer je buđ prilično štetna. Ona ne samo da iritira naše gornje disajne puteve i da loše utiče na one koji imaju problem sa alergijama, već može da izazove i glavobolju.

Tagovi:
Pročitajte još: