fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ovo mesto uskoro postaje srpska Kapadokija – karte uskoro u prodaji

Balon

Baloni za projekat „Srpska Kapadokija” isporučeni su Inđiji da bi, kako je i najavljivano, komercijalni letovi krenuli 3. juna. Prodaja karata za let balonom iznad Krčedinske ade počinje danas, potvrdio je za „Dnevnik” direktor Turističke organizacije Inđije Milan Bogojević

Kako je pojasnio stiglo je sedam balona, dva su za prevoz po 20 putnika i pet manjih koji imaju kapacitet tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja.

“ Krajem maja dolazi još 10 pilota iz Kapadokije. Ishodovane su sve potrebne dozvole koje daje Direkcija za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstvo za zaštitu životne sredine, „Vojvodina vode” i ostali. Letovi će biti od 19 sati, u danima vikenda, utorkom i sredom. Cena karte će biti 6.000 dinara po osobi. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike. Baloni bi leteli u vis do 50 metara i tu bi se zadržavali oko šest, sedam minuta, gde možete uživati u prelepoj panorami koju možete i fotografisati „– pojasnio je Bogojević.

Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade.

„U jednom smeru brod i katamaran će ploviti oko 25 minuta. Prolaziće ispod Beščanskog mosta, pored Koviljsko-petrovaradinskog rita, rukavca do Krčedinske ade. Cena karte za brod će biti 500 dinara po osobi“ – kazao je Bogojević.

Prevoz će kretati iz Krčedina sat i po pre leta, oko 17.30 sati.

„Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj postaće jedna od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji i šire. Vikendom ovo ostrvo poseti oko 500 ljudi, a uvođenje nove ponude verujemo da će taj broj povećati na oko 2.000. Na ovaj način uspeli bismo u potpunosti da oblikujemo jedan zanimljiv izlet i dobijemo potpuno novi turistički proizvod konkurentan i na međunarodnom tržištu“ – rekao je Bogojević.

Tagovi:
Pročitajte još: