Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovo nikada ne bi trebalo da perete deterdžentom za pranje sudova

deterdzent

Definitivno nije univerzalno sredstvo za čišćenje, a u nastavku pogledajte šta ne bi trebalo da tretirate deterdžentom za pranje sudova.

Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autoperionici već kod kuće često znaju da koriste deterdžent za pranje sudova. Izbegavajte da ga koristite umesto šampona za pranje automobila jer deterdžent za sudove može oštetiti boju. Specijalizovani auto šamponi štite boju i gornji sloj laka.

Prozori i ogledala

Često peremo ove površine deterdžentom za sudove. Međutim, da li ste znali da može ostaviti tragove na vašim prozorima i ogledalima umesto da sija? U zavisnosti od toga koliko je jak, može biti prilično abrazivan, pa nemojte rizikovati i njime perite staklene površine.

Odeća namenjena hemijskom čišćenju

Mrlje na odeći od delikatnih i delikatnih materijala koje ne perete, ali se odnose na hemijsko čišćenje, nikada ne treba tretirati deterdžentom za pranje sudova. Često nam je ovo prva reakcija kada komad hrane dospe na naše omiljene platnene pantalone i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i bolje je da ne uklanjate mrlju sa njim.

Mašina za pranje sudova

Da li vam je ponestalo tableta za veš mašine i nameravate da ih zamenite deterdžentom za suđe? Nemojte, osim ako ne želite sobu punu pene. Za razliku od običnih deterdženata, specijalni deterdženti pogodni za pranje u mašini za pranje veša manje se pene od običnih i lakše se peru sa posuđa. Kada koristite običan deterdžent, često dolazi do prekomernog stvaranja pene koja izlazi iz mašine za pranje veša tokom pranja.

Tagovi:
Pročitajte još: