fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ovo pokazuje da je Bojan brutalno ubijen dok je nemoćan ležao: Petar Petković izneo dokaz o egzekuciji Srbina

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković držao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o dokazima koji pobijaju laži Prištine.

– Kurti je nastavio sa svojim terorom prema srpskom narodu. U danu kada su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Janićijevića koji je krenuo da se oprosti od školskog druga Stefana koji je sahranjen u Vrnjačkoj banji – počeo je Petković i dodao:

– Teror se nastavlja jer nema reakcije međunarodnih organa. Mi samo tražimo da budu objektivni, neutralni. I tu je pre svega ključno pitanje za Euleks – istakao je Petković.

Zbog čega je kosovska policija zabranila euleksovim istražiteljima da budu na licu mesta – Srbija će insistirati da bude ispitano.

– Zašto se branilo Euleksu? Da se ne bi otkrilo da je u redovima kosovske policije bilo plaćenih ubica sa zadatkom da ubiju Srbe – rekao je Petković.

Zaštićeni svedok je video kada je izvršena egzekucija nad Bojanom, koji je ležao, ranjen i bespomoćan, podsetio je Petković i pokazao fotografiju ubijenog Bojana.

Stručnjaci su, pojašnjava, na osnovu izlazne i ulazne rane metka, dokazali da je ubijen dok je ležao.

– U odgovoru koji je Euleks poslao Beogradu, kažu da je obdukcija obavljena 26.septembra. Na smrtovnici koje su sve tri porodice dobile, stoji da je obavljena 25.septembra. Tokom jutra saznajemo da obdukcija nije obavljena. Neko ovde laže – ističe Petković.

– Mnogo je laži od strane Prištine. Prvo su govorili da je albanski policajac stradao u unakrsnoj vatri, a sada govore da je stradao od eksploziva, što smo mi rekli na samom početku. Jasno vam je da Aljbin Kurti želi da sprovede etničko čišćenje Srba. Oko 11 odsto Srba sa KiM već se iselilo sa severa – upozorio je on.

Tagovi:
Pročitajte još: