Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ovogodišnji pobednici trke na 10 km Stenli Kipruto i Teodora Simović

Manifestacija “Trka prijateljstva” i ove godine je okupila veliki broj trkača iz Srbije i regiona, koji su se takmičili na stazama od 5 i 10 kilometara, a pored toga je organizovana i štafetna trka, kao i dečija trka, u dve kategorije.

Ovogodišnjji pobednici trke na 10 kilometara su Kenijac Stenli Kipruto, koji trči za užičku “Mladost” i atletičarka iz Novog Pazara Teodora Simović. Kipruto je stazu istrčao za 32:52 minuta, dok je Simovićeva završila za 36:59. Na drugom mestu su završili Milan Mitrović (33:37) i Slađana Stamenković (39:14), a na trećem Miloš Segedi (34:00) i Nevena Jovanović (39:49).

Prvo mesto na pet kilometara zauzeli su Miloš Dragović (16:35) i Nora Trklja (18:44), na drugom mestu završili su Matija Crnković (16:46) i Katarina Pohlod (19:00), a treći su do cilja stigli Slobodan Čikara (16:53) i Tijana Kabić (19:11).

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić pozdravio je sugrađane i sportiste i naglasio da “Trka prijateljstva” iz godine u godinu postaje sve bolja, da opravdava sva očekivanja po pitanju kvaliteta i brojnosti, kao i da je u potpunosti opravdala svoj naziv.

11. Trka prijateljstva je održana u subotu, 15. juna u Kuli, u organizaciji Atletskog kluba „Hajduk maraton tim“ Kula, a uz podršku opštine Kula i Turističke organizacije Kula, kao i drugih sponzora.

Sve rezultate možete pronaći na sledećem linku, na sajtu trka.rs.

Izvor: kula.rs

Tagovi:
Pročitajte još: