fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Pampers” pelene pune zlatnog nakita: Carinici sprečili krijumčarenje na prelazu Preševo

Pelene - zlato

Carinici su 8. avgusta, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo sprečili dvoje putnika da u “pampers” pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 2,2 miliona dinara.

Prekršaj je, kako je saopštila Uprava carina, otkriven kad je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ”folksvagen pasat”, švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje “pampers” pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno gotovo pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ”Franc Jozef”, kao i lančića i prstenja.

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na više od milion dinara.

Tagovi:
Pročitajte još: