fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Parfeme držite celog života na potpuno pogrešnom mestu u kući, to im skraćuje vek trajanja i jačinu mirisa

Parfem

Mnogi ljudi vole da svoje bočice parfema drže na vidnom mestu, što je i razumljivo – njihove flašice su često prava mala umetnička dela sa svim svojim bojama, oblicima i ukrasima. Međutim, ispostavilo se da je mesto na kojem najčešće držimo parfeme, potpuno pogrešno, što im umanjuje učinak i menja aromu.

Pogrešna mesta

Najgore mesto za čuvanje parfema je kupatilo. Iznenađujuća infromacija, zar ne? Razlog su česte promene temperature i vlažnosti u toj prostoriji u kući. Ukoliko držite svoje flaširane mirise na pravom mestu, oni će trajati oko jedne do tri godine. Neki čak zadržavaju svoj miris i preko petnaest godina. Nažalost, kupatilo nije mesto gde će vaš parfem trajati toliko dugo. Ako držite parfem na mestu koje je svetlo i koje se suočava s velikim promenama temperature, on će brže da ishlapi ili da promeni svoj izvorni miris.

Prava mesta

Parfem je najbolje držati na mestima gde je temperatura niža, i to ne više od 18 stepeni Celzijusa. Ako svoju bočicu parfema držite u kutijici u kojoj ste fa kupili to takođe može doprineti dugovečnosti mirisa.

Želite li zaista da vaš parfem potraje, možete ga staviti u frižider. To bi mu moglo čak dodati još dve godine mirisa! Samo se pobrinite da ga držite unutar vrata da ne bi posta previše hladan i neprijatan kad ga nanosite.

Drugi način da svoje flašice s mirisom držite hladnim i zaštićenim jeste da ih umotate u foliju i stavite u fioku ormarića ili podrum (samo propazite da vaš podrum nije previše vlažan).

Znamo da bi ovo mogla biti loša vest za ljude koji vole da prikazuju svoje bočice parfema kao deo svoje estetike, ali želite li da vaš parfem potraje, morate ga drati podalje od sunca, od toplote i vlage. Uvek možete izložiti boce nakon što su prazne.

Tagovi:
Pročitajte još: