Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Participativno budžetiranje – završno glasanje od 10. do 20. novembra

Od 10. pa do 20. novembra građani mogu  da glasaju za projekat čija će se realizacija finansirati iz budžeta grada u okviru realizacije projekta „Participativno budžetiranje 2019“.

„Građani će glasati za jedan od pet predloga koji su u prvom krugu glasanja najčešće predlagali, a to su: Uređenje doma kulture u Bačkom Bregu, rekonstrukcija zgrade biblioteke u Čonoplji, izgradnja šetališta i osvetljenja uz kanal (od restorana „Slon“ do kupališta na Tromeđi), uređenje Doma kulture u Bačkom Monoštoru i uređenje ulice Subotički put (od pružnog prelaza do obilaznice), rekao je Branislav Svorcan  pomoćnik gradonačelnice za oblast kulture i informisanja na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj zbog početka završnog glasanja.

„Anketni listići sa predlozima, građanima su uručeni sa računima za usluge koje vrši JKP „Čistoća“. Glasanje se obavlja zaokruživanjem broja ispred predloga na štampanom anketnom listiću a potom ubacivanjem u kutije za glasanje koje će se nalaziti u prostorijama gradskih i seoskih mesnih zajednica, u Gradskom uslužnom centru, Domu penzionera na Prvomajskom bulevaru i drugim mestima određenim za glasanje“, rekao je Svorcan i još jednom pozvao građane da iskoriste svoje pravo i glasaju za predlog koji je po njima najbolji.

Za potrebe završnog glasanja u okviru „Participativnog budžetiranja 2019“ štampano je 30.000 anketnih listića, glasanje traje do 20. novembra 2018. god. a u petak 16. novembra na štandu koji će biti postavljen kod stare Gradske kuće u vremenu od 10 do 12 sati građani koji žele da glasaju a iz nekog razloga nemaju listić mogu to da učine i tada.

Izvor: sombor.rs

Tagovi:
Pročitajte još: