“Pažljivkova smotra” danas u Somboru

Kako bi se unapredilo saobraćajno obrazovanje i vaspitanje dece, grad Sombor i Agencija za bezbednost saobraćaja aktivno učestvuju na uvođenju dodatnih aktivnosti u ustanovama vaspitanja i obrazovanja.
Realizacije takmičenja i smotri pokazale su se kao modeli koji omogućavaju savladavanje različitih tema na efikasan način, gde deca kroz druženje i igru lakše i brže usvoje nova znanja iz različitih oblasti. Kako je stalno i kvalitetno obrazovanje od najranijeg životnog doba preduslov za kasnije bezbedno učešće u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja izradila je metodologiju sprovođenja smotri predškolske i dece iz nižih razreda osnovnih škola na temu bezbednosti saobraćaja, a ceo projekat je dobio naziv „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“. Na taj način Agencija za bezbednost saobraćaja sa gradom Somborom, predškolskim ustanovama, kao i osnovnim školama, započinje sistemski da utiče na unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece.
U okviru projekta „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“ danas se organizuje testiranje o bezbedenosti u saobraćaju u kojem učestvuje oko 800 predškolaca i oko 1200 učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Sombora.
Testiranju je prethodila edukacija dece, a testovi će se ocenjivati u Regionalnom centru projekta u Vrbasu. Tridesetoro dece koja ostvare najbolje rezultate biće svrstani u šest grupa koje će dalje nastaviti takmičenje.

Zamenik gradonačelnice, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, Antonio Ratković i načelnik Odeljenja za obrazovanje Gradske uprave, Goran Todorić ovim povodom obišli su učenike drugog razreda u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sombor, koji su na prvom školskom času rešavali test.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću