fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Pešić sprema Orlove za Džikićevu Gruziju: Hrabro i uz sav respekt prema vrlo iskusnoj ekipi!

Svetislav Pešič

Srpski košarkaši uspešno su zakoračili ka Evrobasketu. Izabranici Svetislava Pešića u petak su u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladali Finsku, a već danas čeka ih novi izazov.

Mitrović i drugovi doputovali su u nedelju popodne u Tbilisi, gde ih u ponedeljak od 18 časova očekuje duel sa Gruzijom, koja je pomalo i šokantno kvalifikacije počela porazom od Danske.

– Кao i svaka sledeća utakmica, uvek je drugačija. A pogotovo meč sa Gruzojom će biti sasvim različit, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili – kazao je Pešić.

Trofejni strateg je istakao kako taj poraz Gruzina za srpski nacionalni tim nema nikakav značaj, ponovivši da je svaka sledeća utakmica drugačija

– Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu – rekao je Svetislav Pešić.

Tagovi:
Pročitajte još: