Pesnikinja Maja Jovanović na književnom susretu u Pančevu

U okviru “Novogodišnjeg bazara” koji je održan u Pančevu od 21. do 23. decembra, drugog dana manifestacije u holu Gradske uprave organizovano je “Književno podne” etničkih zajednica, na kome su pesnici pripadnici različitih nacionalnih zajednica čitali poeziju i predstavljali svoje književno stvaralaštvo.

Čuli su se stihovi na srpskom, romskom, rumunskom, mađarskom i makedonskom jeziku. Publika je imala prilike da uživa u kolažu stihozbojra i druženju sa pesnicima. Predstavnik romske zajednice bila je pesnikinja Maja Jovanović iz Deronja koja je promovisala svoju poslednju zbirku pesama “Lutajuće srce”.

Prvi put se na ovom bazaru čula poezija na romskom jeziku, na oduševljenje pesnika i publike.

Grad Pančevo već osam godina za redom organizuje “Novogodišnji bazar” uoči Nove godine. Kako bi ispoštovali katoličke praznike, tradicionalni bazar je pomeren od 21. do 23. decembra. Na čelu tima za realizaciju ove manifestacije je Gordana Ćirić iz Gradske uprave sa delegiranim timom iz Turističke organizacije Pančevo i Doma omladine Pančevo.

Tokom tri dana manifestacije upriličen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program, kako za građane Pančeva tako i za njihove goste, izlagače i učesnike programa.

Izvor: Radio Odžaci