Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pet stvari koje sve dobro organizovane kuhinje imaju zajedničko

Kuhinja

Iako dobro dubinsko čišćenje i organizovanje neće promeniti dizajn vaše kuhinje, učiniće da ovaj prostor radi bolje za vas.

Kada je sve lako pronaći i pripremanje obroka ide lako, zavolećete da budete još više u kuhinji. Nakon što smo pregledali neke od najuređenijih kuhinja, evo zajedničkih tajni organizacije koje sve dele. Samo napred, pozajmite ove sjajne ideje za kuhinju u svom domu.

Koriste vertikalni prostor

Kuke, plutajuće police i viseće korpe skidaju predmete sa vaših pultova i izgledaju ljupko. Iako ne želite da zidovi izgledaju pretrpani, prave kuhinje uravnotežuju otvoreni prostor i mogućnosti skladištenja.

Čuvaju predmete tamo gde ih koriste

Razmislite o tome kako koristite svoju kuhinju. Šta vas nervira u vezi sa trenutnim razmeštajem? Alati i aparati koje najčešće koristite za kuvanje treba da budu postavljeni nadohvat ruke. Manje korišćene predmete držite dalje. Nikada ne bi trebalo da prelazite kuhinju da biste dobili nešto usred kuvanja

Čiste radne površine

Ne samo da je lakše držati kuhinju čistom, ako svakog dana sredite makar pult, već čine i da svaki prostor izgleda organizovanije. Držite neželjenu poštu, papire i druge uobičajene krivce podalje od svog dragocenog prostora za kuvanje!

Otarasite se nepotrebnih alata i uređaja

Ona ljuštilica koju stalno koristite? Zadržite je! Ali da li vam zaista treba rezač banana? Ako odbijate ideju da se rešite nekih svojih alata, pokušajte da ih uklonite iz kuhinje i vidite koliko često idete da ih uzmite. Ako je prošlo više od šest meseci, poklonite ga nekome!

Polica sa začinima

Ne, to ne znači da svi moraju biti u označenim odgovarajućim bocama, ali to znači redovnu proveru roka trajanja, da niste nabavili duplikate i da li ima praznih bočica. Takođe, kako god da odlučite da ih skladištite, uverite se da je lako videti šta imate.

Preuzeto: magazin.novosti.rs

Tagovi:
Pročitajte još: