Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pileći paprikaš na rumunski način

Pileći paprikaš na rumunski način

Sastojci:

  • 600 g bataka
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Još:

  • 600 g krompira
  • 2 crna luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 ljuta papričica
  • 4 bela luka
  • 2 mlada luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza mirođije
  • 200 g čeri paradajza
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica korijandera

Priprema:

Meso isecite, a zatim ga posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte ulje i dobro promešajte tako da se sastojci sjedine. Marinirajte oko 15 minuta.

Propržite meso sa obe strane, a krompir, koji ste isekli na krupno, propržite u šerpi. Izvadite krompir iz tiganja, a zatim dodajte krupno sečeni crni luk. Kada luk bude omekšao dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Meso i krompir vratite kada se povrće bude ispržilo. Zatim dodajte mladi seckani luk, kao i peršun, mirođiju, seckani čeri paradajz i beli luk, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom i korijanderom. Sve dobro promešajte i poklopite, pa kuvajte na niskoj temperaturi još 10 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: