Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Piletina na brazilski način

Piletina na brazilski način

Sastojci:

  • 470 mililitara domaćeg pilećeg temeljca
  • 1 kg piletine
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 5 čenova belog luka
  • 1 velika šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g pirinča
  • 280 g smrznutog graška
  • 150 g kukuruza iz konzerve
  • 3 mlada luka (samo zeleni deo)
  • so
  • biber

Priprema:

Iseckajte beli luk što sitnije. Narežite šargarepu i luk. U temeljac dodajte kašičicu soli i ostavite sa strane. Piletinu posolite i pobiberite i pržite na zagrejanom ulju oko 10 minuta, okretajući je sa svih strana. Smanjite vatru, dodajte luk i šargarepu, a posle nekoliko minuta dodajte beli luk, kurkumu i mlevenu papriku. Posolite i posle nekoliko minuta umešajte pirinač i dinstajte dva minuta. Dodajte temeljac zajedno sa smrznutim graškom i kukuruzom. Pustite da provri, a zatim poklopite, smanjite vatru i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost i omekša, oko 20-25 minuta. Sklonite posudu sa vatre i umešajte narezani zeleni deo mladog luka. Ostavite poklopljeno 10 minuta i poslužite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: