fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Platforma za izdavanje smeštaja naredila domaćinima: Prestanite da snimate goste!

Kamera

Svako očekuje da ima privatnost u smeštaju koji je iznajmio, a prisustvo kamera, što vidnih, što skrivenih, je sve samo ne to. Međutim, ukoliko koristite Airbnb aplikaciju da rezervišete svoj boravak, više nećete morati da brinete da li vas domaćin posmatra ili snima, jer je platforma upravo objavila novu politiku privatnosti koja u izričito zabranjuje korišćenje unutrašnjih kamera.

Prethodno je Airbnb zabranjivao prisustvo kamera u spavaćim sobama i kupatilima, ali je domaćinima bilo dozvoljeno da ih postave u zajedničkim prostorijama. Domaćini su bili dužni da prijave prisustvo svih kamera u iznajmljenom smeštaju, a ko je to učinio, sada će morati da ih sve ukloni.

Pored zabrane postavljanja kamera u zatvorenom prostoru, Airbnb je takođe ograničio njihovu upotrebu na otvorenom. Domaćini sada moraju da prijave sve kamere na otvorenom, a ni one neće biti dozvoljene ukoliko “gledaju” ka smeštaju ili ka zonama sa “većim očekivanjem privatnosti”, kao što su spoljašnji tuševi ili saune.

Korišćenje pametnog zvona ostaje dozvoljeno, ali samo u zajedničkim prostorijama i samo u funkciji detektora prekomerne buke.

Domaćini koji se ogluše o nova pravila mogu ostati bez listinga svog smeštaja, ali i bez naloga na Airbnb platformi. Promena stupa na snagu 30. aprila, pa ukoliko planirate da otputujete ovog proleća i tražite smeštaj preko Airbnb-a, ne zaboravite da proverite da li se u njemu nalaze kamere.

Tagovi:
Pročitajte još: