Pobeda Radničkog 1912 pred odlazak na pripreme

Radnički 1912 – Kordun  3:0 (0 :0 )

Strelci: Kobiljski u 67. i 70. minutu, Veličković u 90 minutu.

Radnički 1912: Pavasović, Janković, Baljak, Šćepanović, Damir Bogunović, Mančić, Simić, Kovačević, Matić, Bortnik, Milan Bogunović. Igrali su još: Bulović, Sazdanić, Vujičić, Kobiljski, Matijašević, Radmanović, Đorović, Veličković, Goronjić.

Kordun: Curnović, Popović, Pavlica, Češnovar, Pavlović, Anptić, Trbojević, Kozlina, Čuljak, Karas, Cimeša. Igrali su još: Samopjan, Barać, Živković, Medaković, Maćešić.

Fudbaleri Radničkog  1912 odigrali su danas poslednju pripremnu utakmicu pred odlazak na pripreme, koje će se obaviti na Zlatiboru od  5. do 16. avgusta.  Po predivnom vremenu i pred 300 gledalaca, na Gradskom stadionu u Somboru gostovala je ekipa Korduna iz Kljajićeva.

Trener domaće ekipe Nenad Cerović ovoga puta od prvog minuta pružio je priliku mlađim igračima na koje se u budućnosti ozbiljno računa.

U prvom delu vodila se izjednačena borba na sredini terena, domaći imali nekoliko poluprilika, uglavnom šutevima iz daljine.

U nastavku susreta za domaću ekipu su zaigrali prvotimci koji su brzo preuzeli konce na terenu i vrlo kratkom vremenu za svega tri minuta postigli dva gola, čime su prelomili meč, a pobedu je potvrdio novajlija  Veličković prelepim golom u poslednjim trenucima meča.

Fudbaleri Radničkog 1912 u nedelju ujutru putuju put Zlatibora gde će obaviti završne pripreme, a u planu je odigravanje i par pripremnih mečeva koji će biti uvertira pred početak prvenstva koje počinje u subotu, 18. avgusta, kada na Gradskom stadionu u Somboru gostuje ekipa Tekstilca iz Odžaka.