Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pobeda rukometaša, u sredu sa Dalmatincem

U 19. kolu Druge lige Srbije – grupa Sever, Rukometni klub Apatin imao je samo lakši trening protiv ekipe RK Potisje Pleteks iz Ade. Plavo-beli su na domaćem terenu slavili rezultatom 32:22 (21:12) i učvrstili drugo mesto na tabeli.

Utisak sa ovog meča jeste da su osvojeni planirani bodovi, a energija sačuvana za naredne utakmice. Ekipa iz Ade kao starija, iskusna ekipa nije mogla trkački da se suspostavi domaćima i niti jednog trenutka nije uspela da ugrozi sigurnu pobedu Apatinaca. Prvo poluvreme je postavilo realan odnos snaga na terenu. Rukometaši Apatina pokazali su čvrstinu u odbrani kojom je sigurno komandovao golman Mićo Grubor, a efikasnost domaćih najbolje oslikava čak 21 postignut gol u prvom periodu meča.

U nastavku je trener Jugoslav Krec na parket izveo mlađu postavu, koja je uspela da održi sigurnu prednost. Mora se napomenuti da je domaćin bio znatno oslabljen na ovom meču neigranjem standarnog golmana Bogojevića i kapitena Milojevića ali su saigrači na najbolji način nadomestili njihov izostanak. Mladi golman Denis Bajrami je u toku drugog poluvremena čak 12 minuta bio bez primljenog gola, a sjajnu rolu u polju imao je Rade Rađenović koji se 9 puta upisao u strelce. Standardno naefikasniji bio je Marko Čabai sa 10 postignutih golova.

Već u sredu 12. aprila rukometaši Apatina igraju zaostalu utakmicu u Riđici protiv ekipe Dalmatinca, a nakon toga, posle uskršnje pauze 22. aprila putuju u Šid na megdan Radničkom.

Izvor: Radio Dunav

Tagovi:
Pročitajte još: