Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pobede Nazifa i Nikolića

Nazif

Reprezentativci Srbije nastavljaju sa odličnim izdanjima na bokserskom prvenstvu Evrope koje se trenutno održava u Beogradu. Nakon odličnog subotnjeg izdanja, usledio je još bolji nedeljni nastup koji je rezultirao i prvom srpskom medaljom koju je obezbedio superteškaš Dušan Veletić. Trijumf nad Austrijancem, Veletiću je doneo plasman u polufinale i time osiguranu bronzanu medalju, a za plasman u finale koje će značiti i borbi za zlato Dušan će odmeriti snage sa najboljim prijateljom iz boksa Hrvatom Luka Pratljačićem kojeg je pobedio pre mesec dana na kvalifikacionom turniru za OI u Parizu koji je održan u Italiji. Do trijumfa za Srbiju strigli su i Sejdi Nazif u kategoriji do 63.5 kg protiv predstavnika Turske Usa Jigita. Ovom pobedom Sejdi je obezbedio meč u kome će se boriti za sigurnu medalju, a protivnik će mu biti prvi nosilac, Rus Mamedov Gabil.

Nakon meča, takmičar Bokserskog kluba „Sombor“ je istakao da je bilo vidljivo da je turski bokser dosta slabiji od njega, te da je postepeno tokom meča podizao ritam i tempo.

“Sledeći meč će biti dosta teži nego ovaj s obzirom na to da Rus sa kojim ću boksovati je najjači u kategoriji, ali smatram da sam u dovoljno dobroj formi i idemo na sve ili ništa. Voleo bih da publika dođe u što većem broju. Živela Srbija!” – rekao je Sejdi Nazif.

Do nove pobede stigao je i sjajni srpski reprezentativac Jovan Nikolić (71 kg), ovaj put protiv Španca Bernarda Martineza, koji mu je obezbedio i plasman u četvrtfinale, gde će se boriti za medalju i polufinale protiv Crnogorca Stefana Savkovića.

“Nije uopšte lako, veliko takmičenje je u pitanju. Protivnik je bio veoma iskusan, brzo se upoznao sa mojim tempom i stilom borbe. Teško mi je bilo da ga uhvatim jer se dosta kretao, ali na kraju se sve dobro završilo. Znači mi podrška trenera, oni vide mnoge stvari koje mi ne možemo da vidimo. Idem ka tome da ostvarim najbolji mogući rezultat i uzmem medalju” – rekao je nakon pobede Nikolić.

Danas će u ring prvi put izaći i dame, među kojima će biti i predstavnica BK Sombora, Dragana Dada Jovanović (52 kg) koja će odmeriti snage sa Moldavkom Majom Odaiju protiv koje će se boriti za plasman u polufinale.

Tagovi:
Pročitajte još: