Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Počela manifestacija „U bojama dece“

U bojama dece

U organizaciji Udruženja somborskih učitelja, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora, u Narodnom pozorištu u Somboru, svečano je otvorena manifestacija „U bojama dece“, koja će ove godine da traje tri dana, a održava se pod sloganom „Učitelji, našeg znanja temelji“. Ispred lokalne samouprave, otvaranju manifestacije prisustvovale su zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja, Anita Stojakov.

Tokom tri dana, manifestacija igre, znanja i razmene iskustva, održaće se kroz aktivnost nastavničkog i učeničkog stvaralaštva, preko likovno – literarnog konkursa „Heroji našeg doba“, stručnog skupa pod nazivom „Kako sačuvati integritet učitelja i nastavnika u današnje vreme“, te javnog časa sa penzionerima i edukativno – kreativnih i sportskih aktivnosti u okviru „Šarenog dvorišta“.

Celokupni program su svojim nastupom ulepšali Dečiji hor „Teslini slavuji“ OŠ „Nikola Tesla“ Kljajićevo, kao i učenici osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i „Dositej Obradović“ iz Sombora. Za kraj večeri, članovi Dramske sekcije OŠ „Ivo Lola Ribar“ izveli su predstavu „Sudac srca meka“, u režiji Tanje Ogrizović.

Tagovi:
Pročitajte još: