Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže i Potisnog voda

Višedecenijsko čekanje građana Kule da se reši problem „Smrdljivog Begejca“, koji se nalazi u blizini centra Kule, biće okončano ove godine. Počeli su radovi na izgradnji ukupno 50 kilometara cevovoda, i to 28 kilometara kanalizacione mreže u Crvenki, 13 kilometara u Kuli, kao i 9 kilometara Potisnog voda od Crvenke do kolektora otpadnih voda u Kuli.

Izgradnjom kanalizacije i potisnog voda, otpadne vode iz domaćinstava prikupljaće se ka magistralnom kolektoru, izgrađenom između Kule i Vrbasa. Na ovaj način se obezbeđuju dodatne količine otpadnih voda što će doprineti radu zajedničkog Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Kule i Vrbasa.

Danas je tim povodom u  u Svečanoj sali Skupštine opštine Kula potpisan memorandum o o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i opštine Kula.  Ispred opštine Kula
memorandum je potpisao Perica Videkanjić, ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine, državna sekretarka  Stana Božović, dok je ispred Pokrajinske vlade memorandum potpisao pokrajinski sekretar  Vladimir Galić.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić kaže da izgradnja Potisnog voda i kanalizacione mreže predstavlja najveće investiciono ulaganje na koje su Kuljani dugo čekali. Novac je značajnim delom obezbeđen iz opštinskog budžeta (300 miliona dinara), a jednakim iznosom ovaj projekat su podržali pokrajinska i republička vlast –  napomenuo je Videkanjić i dodao da je planirano da radovi budu gotovi za 250 radnih dana.

Ugovor sa grupom ponuđača na čelu sa firmom „SADE CGHT“ iz Pariza o izvođenju nedostajuće ulične kanalizacione mreže u Kuli i Crvenki, kao i o izgradnji tranzitnog potisnog voda Crvenka – Kula i njegovih pratećih objekata je potpisan 6. decembra 2016. godine.

Ukupna vrednost projekta izgradnje je 600 miliona dinara, a finansiranje projekta je pored sredstava opštine, obezbeđeno sufinansiranjem od strane Pokrajinske Vlade Vojvodine i Ministarstva poljoprivrede  i zaštite životne sredine – navodi se u dopisu.

Tagovi:
Pročitajte još: