Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Počelo 69. Sterijino pozorje u Novom Sadu

69. Sterijino pozorje

Pozorišni festival “Sterijino pozorje“ otvoren je po 69. put u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu izvođenjem prve predstave u takmičarskoj selekciji “Bilo jednom u Novom Sadu”, u režiji Andraša Urbana.

Prema rečima direktora festivala Miroslava Radonjića, sledeća godina je jubilarna, tako da su već ove u projekat ušli vrlo ambiciozno.

”Sterijino pozorje je od samih početaka kulturni događaj par ekselans. Mi smo institucija sa bogatim i drugim delatnostima. Sam festival je pozorišna Liga šampiona za ovaj deo Evrope. Ove godine imamo predstave iz svih bivših republika Jugoslavije, svima je stalo da dođu ovde i da se takmiče”, kazao je Radonjić za Tanjug.

Selektorka doktorka Ana Tasić rekla je da je u procesu selekcije programa pristiglo oko 70 predstava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

”Ono što je specifično ove godine jeste da ima manji broj predstava iz Srbije. Imamo i tri praizvedbe savremene srpske drame što je najvažniji segment pozorja pošto ono promoviše savremenu dramaturgiju. Sve predstave koje će biti prikazane tematski su objedinjene donekle, potragom za značenjem u vremenu u kom živimo”, rekla je Tasić u izjavi za Tanjug.

Novina na ovogodišnjem festivalu je da se u saradnji sa Arenom cineplex organizuju i “Filmski krugovi”, gde će biti prikazano šest filmova na temu ”jugoslovenstva”.

”Sterijino pozorje” traje do 3. juna.

Tagovi:
Pročitajte još: