Počinje školica za trudnice u Apatinu

U Domu zdravlja Apatin u toku su prijave za prvu grupu školice za trudnice, koja počinje 17. decembra, a obuhvatiće buduće majke od šestog meseca trudnoće. U pitanju je stalni program koji će se ubuduće redovno održavati i biti besplatno na raspolaganju svim trudnicama iz apatinske opštine.

– Školice za trudnice su važan vid podrške roditeljstvu i ponosna sam što smo pokrenuli takav program u Apatinu. Prvi ciklus u decembru i januaru će se sastojati od sedam predavanja i pokriće sve teme od interesa za buduće majke, kaže Branka Bajić, pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Partner lokalne samouprave i apatinskog Doma zdravlja na sprovođenju projekta školice je banka matičnih ćelija CryoSave, a projekat su podržali i lanac apoteka Galen Pharm, kao i brendovi Minakva i Humana.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo deo ovog sjajnog projekta, posebno jer se školica za trudnice sada po prvi put održava u Apatinu. Iskustvo pokazuje da je ovakva vrsta podrške budućim majkama od velikog značaja i da im olakšava porođaj, a doprinosi i kvalitetnijoj brizi o bebi, rekla je Ivana Radak, direktorka CryoSave.

Školica će se održavati u za tu svrhu specijalno uređenom prostoru Doma zdravlja. Sve informacije o školici mogu se dobiti u patronažnoj službi Doma zdravlja Apatin.

Izvor: soapatin.org