fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Podrška pokrajinskim sportskim savezima vredna 117 miliona dinara

Uručenje ugovora

Ukupan budžet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu znatno je uvećan u odnosu na prošlu godinu te je stoga, kako je danas istakao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, prilikom dodele ugovora o finansiranju redovnih aktivnosti pokrajinskih sportskih saveza bilo moguće uvećati i sredstva namenjena za njihove godišnje i posebne programe rada. Resorni sekretar je uručio ugovore predsednicima sportskih saveza iz cele Vojvodine, vredne ukupno 117 miliona dinara.

„Za funkcionisanje 57 sportskih saveza u našoj pokrajini iz budžeta smo izdvojili 88 miliona dinara za finansiranje godišnjih programa, a 29 miliona za posebne programe ovih sportskih organizacija, što je najveće izdvajanje za ovu vrstu programa do sada“, istakao je sekretar Basta.

Projekti saveza u okviru posebnih programa realizovaće se u četiri oblasti, kojima je obuhvaćeno organizovanje međunarodnih manifestacija od značaja za AP Vojvodinu, infrastrukturno opremanje, doprinos razvoju sporta i afirmacija školskog i univerzitetskog sporta.

Čestitajući na dobijenom sredstvima svim predstavnicima sportskih saveza, sekretar Basta poželeo im je uspešan dalji rad i postizanje ciljeva, koji će se ogledati u unapređenju sporta i stvaranju novih šampiona, kako bi se mladi motivisali za bavljenje sportom, što sveukupno treba da doprinese očuvanju zdravog društva.

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za sport

Tagovi:
Pročitajte još: