Podrška projektnim aktivnostima srednjih škola na temu zadrugarstva

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava javnim srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine, za realizaciju projektnih aktivnosti na temu zadrugarstva u 2018. godini. Konkurs je otvoren zaključno sa 19. oktobrom.

Cilj konkursa jeste podrška Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u oblasti podizanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa srednjeg obrazovanja na temu zadrugarstva, u saradnji sa Zadružnim savezom Vojvodine, a koji će se realizovati kroz projektne aktivnosti (predavanja stručnjaka za zadružno organizovanje, posete zadrugama i nagrađivanje) i upoznavanje učenika sa radom savremenih zadruga, na teritoriji AP Vojvodine, koje posluju u skladu sa Zakonom o zadrugama.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se dodeljuju po ovom konkursu jeste 1,3 miliona dinara. Bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 100 odsto od ukupne vrednosti projekta.

Pravo da konkurišu imaju javne srednje škole koje obrazuju učenike u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, a koje su upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i koje u završnom razredu imaju nastavni predmet Preduzetništvo.

Više informacija može se videti ovde.

Izvor: Radio Odžaci