Podrška sigurnim kućama i prihvatilištima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je ugovore vredne blizu devet miliona dinara za realizaciju projekata u sigurnim kućama, svratištima i prihvalištima za decu.
Treću godinu zaredom Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čelu sa ministarkom, projektno podržava rad Sigurne kuće u Somboru u cilju poboljšanja uslova stanovanja za žene i decu žrtve porodičnog nasilja. Cilj ovogodišnjeg projekta jeste da se oplemeni prostor Sigurne kuće, ali i poradi na bezbednosnim merama.
Smatramo da je izuzetno važno da prostor u koji dolaze žene žrtve porodičnog nasilja, bude pristojan i zadovolji sve potrebe koje jedan dom treba da sadrži. To istovremeno utiče i na samopoštovanje i dostojanstvo koje su žene usled dugogodišnjeg nasilja izgubile. Svaka kuća u Srbiji treba da bude sigurna i bezbedna i to nije samo pitanje tajnosti lokacije na kojoj se nalaze sigurne kuće, nego i svega što država radi da žrtvama nasilja obezbedi sigurnost i zaštitu, izjavila je Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru.