Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pokrenuta istraga protiv majke dečaka ubice (13) iz Ribnikara! Utvrđuje se da li ga je zapustila i zlostavljala

Hapšenje dečaka

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv majke dečaka (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja.2023. godine, kada je dečak (13) lišio života devet osoba i ranio još šestoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloletnog dečaka ubice stiču elementi krivičnog dela – zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka ubice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa. Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama.

Tagovi:
Pročitajte još: