POKS ipak nije prešao cenzus

Koalicija “Za kraljevinu Srbiju” (POKS), saopštila je da nije prešla cenzus od tri odsto ni nakon juče ponovljenih izbora za Skupštinu Srbije, tako da će u narednom periodu ipak biti vanparlamentarna stranka.

Kako se navodi u saopštenju, na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora na 234 biračka mesta, POKS-u je nedostajalo nekoliko hiljada glasova za cenzus.

– Izborni rezultat bi bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnog dana i usred drugog talasa epidemije koronavirusa, što je izazvalo malu izlaznost – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na ponovljenim izborima poboljšali izborni rezultat i bili treći po broju glasova.

– Učvrstili smo svoju poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja, i to smatramo velikim uspehom. Važno je i što smo uspeli da otvorimo bitnu temu u našem društvu, koja je bila zabranjena 75 godina, da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi Kraljevina – rekao je predsednik POKS Žika Gojković, koji se zahvalio svim građanima koji su glasali za njih.

U saopštenju se navodi i da su izborni rezultati “najbolje demantovali sve one koji su danima zlonamerno tvrdili da će SNS “progurati” POKS u Skupštinu, jer da su to hteli, to su i mogli, što dokazuje broj glasova koji su dobili”.

Preuzeto: blic.rs