fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Policija uhapsila tri osobe zbog sumnje da su počinile prevaru

Sud

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je odredila zadržavanje M.L, D.Đ. i M.B. zbog sumnje da su, koristeći ličnu kartu oštećene I.V, overili falsifikovana punomoćja, i na taj način pomogli D.B. i drugima u vršenju prevara.

Tužilaštvo je 12. septembra prošle godine sudu podnelo optužnicu protiv D.B. zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara i navođenje na overavanje naistinitog sadržaja u produženom trajanju, kao i protiv S.Đ. za krivično odelo prevara.

Sumnja se da je D.B. lažnim prikazivanjem činjenica da je ovlašćen od oštećene I.V. da u njeno ime proda kuću u njenom vlasništvu i primi kupoprodajnu cenu, doveo u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenog privrednog društva da mu na ime depozita i kupoprodajne cene isplate iznos od 1.100.000 evra.

Okrivljena S.Đ. je optužena da mu je pomogla u izvršenju krivičnog dela na taj način što ga je predstavila oštećenoj I.V. kao uspešnog agenta za promet nepokretnosti.

U toku istrage protiv D.B. i S.Đ. kao i nakon njihovog optuženja, tužilaštvo je u saradnji sa pripadnicima MUP-a nastavilo rad na ovom predmetu radi pronalaska eventualnih saučesnika u izvršenju krivičnog dela.

Operativnim radom došlo se do saznanja da su okrivljenima u izvršenju krivičnog dela pomogli M.L, D.Đ. i M.B.

Oni se sumnjiče da su, prema navodima krivične prijave, zaposlene u kancelariji javnog beležnika doveli u zabludu da overe falsifikovana punomoćja navodno data od oštećene I.V. koristeći njenu ličnu kartu, te su tako overena punomoćja potom predali okrivljenom D.B. koji ih je nakon toga upotrebio.

Tagovi:
Pročitajte još: