fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Poljoprivrednici blokirali holandsko-belgijski granični prelaz kod Mastrihta

Poljoprivrednici

Poljoprivrednici su u znak protesta blokirali holandsko-belgijski granični prelaz, objavio je holandski Saobraćajni informativni sajt ANVB.

Saobraćaj je zaustavljen na auto-putu koji povezuje gradove Mastriht i Lijež, preneo je Rojters.

Holandski mediji prikazali su slike desetina traktora na pomenutom graničnom prelazu, gde su poljoprivrednici nastavili protestom započet prošle nedelje.

Poslednjih nedelja u nekoliko evropskih zemalja poljoprivrednici su sličnim sredstvima protestovali protiv vlasti zbog niskih cena svojih proizvoda, sve većih troškova, jeftinog uvoza i ograničenja nametnutih odlukama Evropske unije.

Britanska agencija podseća da su u petak holandski i belgijski farmeri takođe blokirali nekoliko graničnih prelaza na autoputu na zapadnoj strani granice, bliže Antverpenu.

Belgijski poljoprivrednici, koji takođe traže ustupke vlade kako bi obezbedili bolje cene za svoje proizvode i smanjenje birokratije potrebne za obavljanje posla, blokirali su prošle nedelje glavne puteve širom zemlje u pokušaju da poremete trgovinu u glavnim lukama.

Tada je nekoliko stotina traktora tokom skupova zakrčilo saobraćaj širom Belgije, navodi AP i dodaje da se vlada belgijskog premijera Aleksandera De Kroa oprezno odnosi prema protestima, koji su uglavnom bili mirni.

Tagovi:
Pročitajte još: