fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Poljoprivrednicima 98 miliona dinara za navodnjavanje

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je juče novih 145 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara u Vojvodini.

Ukupna vrednost tih investicija je 98 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđen 61 milion dinara. Prema rečima Radojevića, realizacijom tih investicija u Vojvodini će pod sistemom za navodnjavanje biti novih 385 hektara oranica. Veći deo, odnosno 288 hektara oranica, navodnjavaće se vodom iz bunara, a 97 hektara vodom iz kanala.

Radojević je još dodao i da je najveće interesovanje bilo za nabavku sistema za navodnjavanje u povrtarstvu, te da je ukupna vrednost te investicije 54 miliona dinara. U nove sisteme za navodnjavanje u voćarstvu investirano je 28,3 miliona dinara, a u ratarstvu 15,7 miliona dinara.

Inače, sa potpisanim ugovorima, 621 poljoprivrednik širom Vojvodine dobio je bespovratna sredstva za nabavku novih sistema za navodnjavanje u 2017. godini. Te investicije vredne su ukupno 433,7 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 262,4 miliona dinara. Time je obezbeđeno navodnjavanje novih 2.685 hektara vojvođanskih oranica.

izvor: Radio Dunav

Tagovi:
Pročitajte još: