fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posna hrskava zeljanica

posna hrskava zeljanica

Sastojci:

• 500 g brašna
• 300 ml tople vode
• 1 šoljica ulja
• malo soli
• 1 biljni margarin
• 2 veze zelja
• 2 glavice crnog luka

Priprema:

Zelje očistite i kratko blanširajte, pa procedite i iseckajte, a crni luk sitno iseckajte i propržite. Sjedinite zelje i luk. U posudi pomešajte brašno, so, toplu vodu i ulje. Umesite testo, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta. Razvucite testo oklagijom, pa ga premažite trećinom margarina i savijte kao knjigu, napola sa gornje strane, napola sa donje strane, napola sa leve strane i napola sa desne strane. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa razvucite koru i premažite drugom trećinom margarina, te ponovite postupak savijanja. Ostavite još 15 minuta da odstoji, pa ponovo razvucite testo i premažite poslednjom trećinom margarina. Urolajte testo i isecite ga na pet delova. Svaki deo razvucite, pa nafilujte i opet urolajte. Ređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: