fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posni Burrito

Posni burito

Za tortilje:

  • 1/3 kocke kvasca
  • pola šolje tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 5 šolja glatkog brašna
  • pola šolje ulja
  • 1,5 šolja tople vode

Za nadev:

  • 450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa)
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 crni luk
  • 1 čen seckanog belog luka
  • biber i so
  • čili papričica
  • origano
  • posni kačkavalj

Za sos:

  • 5 kašika posnog majoneza
  • 1,5 kašika senfa
  • limunov sok
  • 2 čena sitno seckanog belog luka
  • origano

Priprema tortilja:

U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer. Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata. Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug. Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče. Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane. Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana.Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.

Priprema nadeva:

U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer. Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata. Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug. Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče. Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane. Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana. Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.

Priprema sosa:

U posudu pomešati majonez, senf, iseckani beli luk, limun i origano. Tortilju premazati sosem, pa preko staviti nadev od tune i povrća, narendati posni kačkavalj i urolati.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: