fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posni karamel kolač sa jabukama

Posni kolač sa jabukama

Sastojci:

  • 300g posnog keksa u komadu
  • 1kg jabuka
  • 500g šećera
  • 100g posnog margarina
  • 100ml vode
  • mleveni orasi za posipanje

Priprema:

Oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte im 2 kašike šećera i dinstajte dok tečnost koju su jabuke pustile ne ispari. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Složite posni keks u pravougaonu posudu. Započnite sa slojem keksa, zatim sipajte polovinu prženih jabuka. Dodajte drugi red keksa i drugu polovinu jabuka, zatim završite sa trećim redom keksa. Ostavite posudu u frižideru, najbolje preko noći, da se svi ukusi sjedine. U posebnom loncu, istopite preostali šećer dok ne dobije zlatnu boju. Pazite da ne izgori. Dodajte 100 ml vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Dodajte posni margarin u karamel i kuvajte još 5 minuta. Dobijeni karamel sos bi trebalo da bude bogatog ukusa i kremast. Izvadite kolač iz frižidera i pažljivo ga iseckajte na kocke. Svaku kocku posebno prelijte pripremljenim karamelom. Posipajte mlevenim orasima preko karamelizovanog sloja. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga poslužite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: