fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Posni tiramisu

Posni tiramisu

Sastojci:

Za testo:

  • 2 dl ulja
  • 1,5 čaša od jogurta vode
  • 2,5 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • ravna kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice vanilin šećera

Za krem:

  • paket posnog margarina
  • manje pakovanje biljne pavlake
  • 5-6 kašika šećera u prahu
  • 2 listića biljnog želatina
  • kašičica kakao praha
  • dve-tri kapi ruma

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 3 dl vode
  • 2 kašičice instant kafe
  • 1 dl ruma

Za glazuru:

  • 250 g čokolade za kuvanje
  • kašika šećera
  • tri-četiri kašike vode

Priprema:

Prvo pripremite testo. U činiji, pomešajte ulje, vodu, brašno, šećer, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ulijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.

Dok se testo peče, pripremite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i instant kafu, i kuvajte dok se šećer potpuno ne otopi. Sklonite sa vatre i dodajte rum. Ostavite sirup da se ohladi. Nakon što se testo ispeče i ohladi, isecite ga na kocke i stavite ga u pleh za tiramisu. Prelijte pripremljenim sirupom preko testa i ostavite da upije dok pripremate kremu.

Za kremu, umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne postane glatka smesa. Dodajte biljnu pavlaku i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kremastu teksturu.

Dodajte biljni želatin koji ste prethodno potopili u vodi i otopili prema uputstvu na pakovanju. Dodajte i rum i kakao prah, pa sve dobro promešajte.

Prelijte kremu preko sloja testa u plehu.

Za glazuru, otopite čokoladu sa šećerom i vodom na niskoj temperaturi ili u mikrotalasnoj pećnici.

Prelijte glazuru preko kreme i poravnajte je.

Stavite tiramisu u frižider i ostavite ga da se stegne najmanje 4 sata, po mogućstvu preko noći.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: