Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Postoje efikasni načini da se rešite mirisa cigareta u kolima: Mi znamo nekoliko

Kola

Pretpostavljamo da ako ste nepušač i ne dozvoljavate da se u vašim kolima puši. Međutim, šta ako ste kupili savršen polovni automobil koji se oseća na dim od cigarete.

Pritom, poznato je da taj miris nije lako ukloniti iz automobila. Ipak, možete pokušati da ga redukujete.

Znamo da postoje različiti mirisi za automobile, međutim, to vam samo neće mnogo pomoći jer će se pomešati sa smradom cigareta i biće još gore.

Najpre otvorite sva vrata i usisajte detaljno celo vozilo.

Potom prebrišite sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholno sirće. Takođe, potrebno je da dobro operete prozore iznutra tečnošću za pranje.

Ako vam posle svog ovog čišćenja miris i dalje smeta, onda je najbolje da promenite filtere i dezinfikujete klima uređaj.

Dobro provetrite ventilaciju u automobilu tako što ćete je ostaviti uključenom s najvišim nivoom duvanja i uključenom klimom.

Možete i u sve tkanine u kolima (sedišta, tepisi…) utrljati sodu bikarbonu (važno je da sve tkanine budu suve).

Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati, pa onda opet usisajte. To bi trebalo da ukloni neprijatan miris iz vozila. Mada, sve zavisi od toga koliko se dugo i često pušilo u vozilu.

Postoji još jedna caka. Probajte i s alkoholnim sirćetom, zrnima kafe ili ugljom. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši) ili što duže možete. Oni za sebe vežu smrad cigareta i izvući će deo tog mirisa, pišu Nezavisne novine.

Tagovi:
Pročitajte još: