Potpisan sporazum o saradnji između opštine Apatin i Regionalne privredne komore Sombor

Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i predsednik Regionalne privredne komore Sombor, Zoran Bulatović danas su zvanično potpisali document o međuosobnoj saradnji kojom će obe strane pokušati da stvore što bolje uslove za rad privrednika u Zapadno-bačkom okrugu.

Bulatović je rekao da je saradnja na nekom nivou postojala i ranije ali da će ovakvi sporazumi dodatno unaprediti međusobne odnose RKP Sombor i opštine Apatin.

-Reforma komore je startovala 1.januara 2017. godine gde se nizom novih usluga i pristupa omogućava privrednicima da lakše posluju.

Pored ove saradnje sa opštinom upućujem apel privrednicima da se uključe maksimalno u rad RPK Sombor jer smo mi servis koji radi za njih – izjavio je Bulatović.

Direktor Regionalne privredne komore Sombor se zahvalio predsedniku opštine Apatin na razumevanju i istakao da će zajedničkim delovanjem pokušati da ostvare što bolje uslove za rad privrednika.

Milan Škrbić je podržao inicijativu vlade Srbije da se saradnja sa Privrednom komorom intezivira, jer su oni svojevremeno bili nosioci svih inicijativa privrednika.

– U prilog saradnje lokalnih samouprava sa Privrednim komorama govori i Dunavski biznis forum na kome će jedna od tema biti vezana za to da u budućnosti Privredne komore treba da budu ekonomski servis modern diplomatije –rekao je Škrbić.

Škrbić je dodao da o važnosti samog foruma govori i da će u njemu učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i drugi.

Izvor: soapatin.org