Potpisan Ugovor o početku izgradnje Školice života u Deronjama

Predstavnici Fondacije danas su potpisali Ugovor o početku izgradnje Školice života u Deronjama sa predstavnicima opštine Odžaci i Predškolske ustanove “Poletarac” Odžaci.

Najavljeni radovi Fondacije na jedanaestoj po redu Školici života obuhvatiće adaptaciju prostorija stare Mesne zajednice, obuku vaspitača i lokalne samouprave, kao i kompletno opremanje novim nameštajem, didaktičkim i sredstvima za rad, kao i spoljašnjim mobilijarom za igru dece.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog početka radova na novom projektu u Odžacima, kao i zbog velike podrške lokalne samouprave koja je prepoznala trud Fondacije i značaj projekta.

U ime lokalne samouprave Ugovor je potpisao predsednik Privremenog organa opštine Odžaci Dušan Marijan.

– Želim da se zahvalim Fondaciji na ovoj donaciji koja će omogućiti da i naša deca u Deronjama imaju jednako dobre uslove kao i u drugim mestima. Svakako da zasluge za realizaciju ovog projekta pripadaju i Mesnoj zajednici Deronje, pa koristim priliku da se zahvalim i njima – rekao je Marijan.

Otvaranjem Školice života u Deronjama biće omogućen veći obuhvat dece iz tog mesta predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem. U adaptiranim prostorijama planirano je otvaranje mešovite grupe sa oko 80 mališana uzrasta od tri godine do polaska u školu.

Potpisivanju ugovora u Odžacima prisustvovali su i načelnica Zapadnobačkog upravnog okruga Latinka Vasiljković i predsednik Saveta MZ Deronje Igor Praća.

Projekat “Školice života – zajedno za detinjstvo”, Novak Đoković fondacija realizuje u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, sa ciljem da se unapredi predškolski program za decu u sredinama u kojima je slabije razvijen i pruži mogućnost da mališani pohađaju ovakav oblik institucionalnog obrazovanja.