Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Prava zlatokosa otkrila tajnu svoje negovane kose: Bićete zapanjene u čemu u stvari mnogi od nas greše!

Kosa

Internet je preplavljen raznim savetima koje daju mnoge žene obećavajući tako zdravu i kvalitetnu kosu na osnovu svojih iskustava i onoga što su one isprobale od tretmana i preparata. Ipak, daleko merodavnije je mišljenje stručnjaka, pa dame brže-bolje hrle da čuju i pokupe koji trik na mrežama od eksperatara za negu kose koje ih nesebično dele, kao i ono što je njima pomoglo da im vlasi budu zdrave i lepe.

Jedna od njih je i australijska frizerka po imenu Sofija koja je na TikTok platformi sa svojim pratiocima još pre dve godine objavila video u kom objašnjava na koji način neguje svoju kosu tako da joj je ona poput prave Zlatokose. Snimak je tada sakupio 3 miliona pregleda, ali je ona ove nedelje osvežila tu objavu i pokazala još neke trikove za negu vlasi dok je pere pod tušem i šta joj to pomaže da ona bude tako kvalitetna uprkos dužini.

– Veoma jednostavno i neke od vas to možda već rade, ali iscedite svu vodu u kosi pre nego što nanesete regenerator – objašnjava frizerka u videu.

Ona tvrdi da se na taj način na potpuno isceđenoj kosi regenerator ne rastvara, pa kosa ostaje hidrirana i na njoj će biti mnogo manje ispucalih krajeva. S druge strane, nakon nanošenja i regeneratora i šampona, neki stučnjaci napominju da je neophodno dobro ih isprati kako se proizvod ne bi zadržavao u kosi.

Sofijin trik su mnogi sa radošću dočekali a neke žene su potvrdile njegovu delotvornost rekavši kako kod njih sjajno radi svoj posao.

– Moja kosa je oštećena od izbeljivanja pre nekoliko godina i ovo je mnogo pomoglo –

@theaussierapunzel Sharing my viral conditioner tip – confess in the comments if you apply your conditoner straight to denched hair 👩🏼‍⚖️😂 #learnontiktok #hairgrowth #hairtips ♬ [Standard] Healing music 10 minutes(1066638) – wiMu by Sho in Audiostock

Ovo je napravilo razliku za moju kosu –

– O, Bože, tako dobro funkcioniše, hvala! – komentarisale su zahvalne pratiteljke australijske frizerke.

Neke od Tiktokerki su rekle da kod njih to ne funkcioniše jer im se kosa uvek osuši ili je prekratka za to.

Ukoliko malo istražite po mreži, možete pronaći sjajne savete koje žene dele kako bi olakšale drugim damama “posao” u vezi sa negom kose. Tako je nedavno postao viralan snimak gde devojka objašnjava kako koristi cediljku za testeninu umesto difuzera kako bi lakše formirala lokne, što je kod lepšeg pola naišlo na oduševljenje.

Takođe, poznata je činjenica koliko je ruzmarinovo ulje delotvorno za rast kose, što su mnogi Tiktoki i frizeri tvrdili u svojim objava. Neki od njih su sugerisli da se to može direktno utrljati u teme kose, dok su drugi preporučili samo jednostavno dodavanje ulja u šampon kako bi kosa bila zdravija i brže rasla.

Tagovi:
Pročitajte još: