Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

PRAVI MALI LEGO RAJ: Za pravljenje ovog zoološkog vrta utrošeno je nekoliko stotina hiljada kockica! (FOTO)

Pandemija korona virusa stopirala je skoro sve uslužne delatnosti širom sveta, a osim toga i mesta na kojima smo navikli da provodimo vreme i uživamo, kao što su zoološki vrtovi.

Većina njih je danas otvorena, međutim, mnogi ljudi se i danas ustručavaju da posete lokacije sa dosta ljudi, makar one bile i na otvorenom. Njihova opreznost svakako nije neutemeljena.

Zoološki vrtovi se sa svoje strane trude da pronađu nove načine da privuku posetioce, a jedan od njih u San Antoniju, odlučio se nedavno za nešto malo drugačije.

Naime, u ovom zoološkom vrtu posetioci odskora imaju priliku da uživaju u skulpturama životinja napravljenih ni manje ni više nego od LEGO kocki.

Najbolje je što posetioci ne moraju ni da izlaze iz svog automobila da bi ih videli, već se mogu samo provozaju kroz izložbeni prostor u zoološkom vrtu i da ih posmatraju.

Autor ove neobične izložbe je njujorški umetnik Šon Keni. On je napravio 30 skulptura životinja i u njihovoj izradi je iskoristio malo više od 30 miliona LEGO kocki.

Svaka od njih je jedinstvena i bilo je potrebno dosta truda da bi one bile urađene kako treba.

Skulptura pande, na primer, napravljena je od 53.460 kocki, a Šonu je trebalo čak 405 sati da je završi. Za skulpturu orla, s druge strane, bilo je potrebno da se utroši 184 sata i 42.198 kocki.

Životinje od LEGO kocki će biti izložene u zoološkom vrtu u San Antoniju do 5. septembra. Do sada su posetioci pozitivno reagovali na njih, a posebno mališani.

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: