PRAVILO TRI MINUTA! Primeni ovaj trik NAKON TUŠIRANJA, koža će ti zablistati!

Nega u toku zime je veoma bitna, a dobro je i da znaš neke prečice koje će ti negu učiniti uspešnijom!

SUVA KOŽA

Za suvu kožu, deermatolozi savetuju da koristite ulja koja imaju kombinaciju umirujućih i hidratantnih sastojaka, odnosno ona koja će prirodno nadoknaditi vlažnost vašoj koži. Birajte ulja poput maslinovog, ulja avokada, divlje ruže ili slatkog badema.

MASNA KOŽA

Damama sa masnom kožom se preporučuju lagana ulja koja sadrže linolejsku kiselinu, koja je bogata omega 6 masnim kiselinama i koja hidrira kožu bez dodatnog mašćenja. Najbolji izbor su: ulje semena grožđa, šipka ili jagorčevine.

NORMALNA KOŽA

Tip kože koji bi svaka dama volela da ima. Kod noralne kože prirodna masnoća je idealno izbalansirana, pa je najbolji izbor za negu kože ulje ruže, kamilice, lavane, limuna ili jasmina.

KOŽA SKLONA AKNAMA

Za ovakvu kožu, dermatolozi savetuju da izbegavate kokosovo ulje jer ono može zapuštiti pore i pogoršati stanje. Iz tog razloga birajte uvek treba da birate proizvode koji su napravljeni samo sa sastojcima koji neće zapušiti pore. Među uljima koji su dobri za akne spadaju ulje čajevca, arganovo ulje i ulje divlje ruže.

devojka

devojka Foto: Profimedia 

MEŠOVITE KOŽA

Iako nije lako prilagoditi negu koži koja ima svojstva i suve i masne kože, ipak postoje ulja koje dame sa mešovitom kožom mogu koristiti, a to su ulje lavande, pomorandže i jojobino ulje.

PRAVILNO NANOŠENJE ULJA

Ulje utrljavate laganim pokretima u vidu lagane masaže. Na ovaj način ulja će se brže i bolje upiti u kožu i samim tim je hraniti i činiti zdravijom.

Preuzeto: Srbija Danas