-->

Predlažemo vam za nedeljni ručak

Recept

Potaž

Sastojci

  • tikvice, šargarepa, brokoli
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • pileća kocka za supu
  • sok limuna
  • pavlaka za kuvanje 20% mm
  • so i biber

Priprema:

U šerpi na malo biljnog ulja propržite crni i beli luk, dodajte povrće i sipajte 1l vode, zatim ubacite kocku od povrća i ostavite da se kuva 15 minuta. Sjedinite skuvano povrće štapnim ili običnim mikserom. Dodajte pavlaku za kuvanje od 20% mlečne masti i ostavite da se krčka narednih 5 minuta na tihoj vatri.

Ćuretina sa mlincima u roladi

Sastojci:

  • 800g ćurećih prsa
  • 250 g mlinaca
  • 50 do 100 g maslaca
  • 100 g suvih šljiva bez koštica
  • 2 jabuke
  • 300 g očišćenih zrna grožđa, ili 100 g suvog grožđa
  • 200 g manjih šampinjona
  • 50 ml ulja
  • 250 g pančete
  • 1 kašičica vegete

Priprema:

Ćureća prsa je potrebno da isečete u odrezak. Zatim ih poparite i pospite kašičicu vegete.

Mlince omekšajte u kipućoj vodi tako što ćete ih potopiti na nekoliko minuta, a zatim ocediti. Zatim ih rasporedite preko ćurećeg odreska.

Rastopite maslac, a potom ga prelijte preko mlinaca, a po sredini poređajte oguljenu jabuku isečenu na kriške i suve šljive. Zarolajte sve sastojke u roladu i stavite je u vatrostalnu posudu.

Preko rolade poređajte pančetu, a luk, šampinjone, grožđe i jabuku isečenu na kriške poređajte oko rolata.

Ćureća rolada sa mlincima se peče oko 40 minuta na 200 stepeni. Poslužite je hladnu i isečenu na kriške. 

Čoko torta sa piškotama

Sastojci:

Sastojci za podlogu:

  • 3 kutije piškota po izboru
  • 200 ml mleka

Sastojci za čokoladni fil:

  • 8 jaja
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 g šećera u prahu ili zaslađivača po izboru 

Sastojci za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U dublju činiju sipajte mleko u koje ćete potopiti piškote. Umočene piškote poređajte prvo uspravno uz kalup. Kada popunite obruč, poređajte piškote i na dnu pleha.

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca ubacite u drugu veću posudu. Mikserom umutite belanca sve dok ne dobijete penastu strukturu koja podseća na čvrst sneg.

U drugu posudu umutite maslac, šećer, istopljenu čokoladu i žumanca. Mikser nemojte isključiti dokle god ne dobijete homogenu smesu, bez grudvica. Tako ulupanu smesu od čokolade ubacite u posudu sa belancima, pa špatulom pažljivo sjedinite sastojke.

Izručite kremastu smesu u kalup sa piškotama, pa je špatulom ravnomerno rasporedite. Ostavite pleh u frižider na sat vremena, kako bi čokoladna torta postala kompaktnija i jednostavnija za sečenje.

Istopite čokoladu sa malo maslaca na pari, pa ubacite u posudu i dodajte slatku pavlaku. Ključno je da slatku dobro ohladite u frižideru pre početka mućenja, kako bi se šlag što lakše umutio. Mikserom izlupajte čokoladni šlag i dekorišite tortu.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: