Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predlog za nedeljni ručak

ručak

Salata duginih boja

Sastojci:

Salata:

• 1 veća šargarepa
• 1 manja glavica crnog ili crvenog luka
• 1 krastavac
• 1/4 male glavice crvenog kupusa
• 1 nakisela jabuka
• 1 šolja kukuruza šećerca

Preliv:

• po ukusu so
• 1.5 dl jogurta
• 1 kašičica senfa
• 3 kašike soka od limuna
• 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Kukuruz šećerac skuvajte, ocedite i prohladite. Povrće i jabuku očistite i narendajte. Pomešajte narendano povrće pa na kraju dodajte i šećerac. Posolite po ukusu.

Preliv pripremite tako što ćete umutiti jogurt sa senfom, sokom od limuna i maslinovim uljem. Ukus preliva prilagodite svom ukusu pa po želji dodajte limunov sok, jogurt ili ulje da bude blaže, kiselije ili masnije. Pripremljenim prelivom prelijte salatu, izmešajte, ostavite pola sata da se ohladi i upiju ukusi. Odlično se slaže sa pečenom piletinom.

Hrskava piletina

Sastojci:

• 400 g pilećeg belog mesa
• 1 kesa tortilja čipsa sa ukusom sira
• 1 kašika senfa
• po ukusu soli
• po ukusu karija u prahu
• po ukusu čilija u prahu
• malo maslinovog ulja

Priprema:

Prvo uključiti rernu na 250° C, jer se sve brzo priprema. Piletinu iseći na štapiće, staviti u posudu i dodati so, kari, čili i senf. Sve izmešati. U činiju staviti usitnjeni tortilja čips. Pleh obložiti pek papirom. Meso valjati u izmrvljeni tortilja čips da se zalepi sa svih strana lepo. Ređati na pek papir. Na svaki komad pokapati po malo maslinovog ulja i staviti da se peče.

Mus od bele čokolade i borovnica

Sastojci:

Za čokoladni mus:

• 200 g bele čokolade
• 250 ml slatke pavlake
• 3 jajeta
• 1 kašika šećera u prahu
• 1 kesica vanilin šećera

Sos od borovnica:

• 250 g borovnica
• 3-4 kašike šećera
• 1/2 limuna – sok

Priprema:

Prvo skuvati sos od borovnica da bi se ohladio. Staviti u šerpicu borovnice, posuti po ukusu šećerom, sipati sok od pola limuna i kratko prokuvati, da se dobije gustina ređeg džema.

Pavlaku zagrejati, paziti da ne proključa i u njoj otopiti čokoladu. Žumanca izbiti viljuškom i sipati u čokoladu, a potom u više navrata dodati sneg od belanaca, umućen sa šećerom. U čaše za služenje stavljati red musa red sosa od borovnica, završiti čokoladom. Ukrasiti bobicama borovnica i listićima nane.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: