fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predlog za nedeljni ručak

recept

Supa od tikvica

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 kocka za supu (pileća)
  • prstohvat šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 l vode

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte seckanu tikvicu i rendanu šargarepu. Kada proključa dodajte kocku za supu i šećer, pa promešajte. Brašno pomešajte sa malo vode, vodite računa da nema grudvica, pa dodajte u supu kada povrće omekša. Kuvajte još 10 minuta i služite.

Biftek rolnice sa spanaćem i sosom

Sastojci:

  • 600 g bifteka
  • 60 g barenog spanaća
  • 60 g trapista
  • 100 g gambora
  • 10 g putera
  • 2 čena belog luka
  • 20 ml konjaka
  • 150 ml biljne pavlake
  • 300 g barenog krompira
  • 200 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Meso istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Staviti blitvu, beli luk i sir, urolati i peći u zagrejanom tiganju na delu ulja. Na zagrejanom puteru kratko sortirati gambore, a zatim dodati naseckan beli luk i naliti konjakom. Dodati biljnu pavlaku i začiniti. Krompir iseći na kolutove, a paradajz na kriške i kratko izgrilovati. Rolnicu od bifteka iseći na komade i servirati na tanjir. Poređati kolutove krompira i na njih staviti kriške paradajza.

Voćne princes krofnice

Sastojci:

  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • so
  • 125 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • 400 g malina
  • 300 ml slatke pavlake
  • šećer u prahu

Priprema:

Zagrejati u šerpi vodu, ulje i so. Dodati uz stalno mešanje brašno i kratko prokuvati. Skloniti šerpu sa grejnog tela i uz mešanje dodavati jedno po jedno jaje i žumance. Masa treba da ostane gusta.

Špric napuniti sa pripremljenom masom i istiskati po malo smese u tepsiju obloženu masnim papirom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta, bez otvaranja rerne dok se ne ispeče testo.

Ostaviti da se ohladi i preseći na polovine. Umutiti slatku pavlaku, dodati maline i dobro izmiksati fil.

Napuniti princes krofne sa voćnim filom i posuti šećerom u prahu.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: