Predsednica opštine Odžaci obišla korisnike Gerontološkog centra u Somboru

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković i Gordana Lukić i Marija Novaković iz Centra za socijalni rad Odžaci obišle su korisnike iz opštine Odžaci koji su smešteni u Gerontološkom centru u Somboru.

Obilazak je organizovan u okviru akcije pod sloganom “65 plus – računajte na nas” koju Centar za socijalni rad Odžaci realizuje tokom oktobra, povodom Meseca brige o starijim osobama, rekla je za Radio Odžake vršilac dužnosti direktora Centra Gordana Lukić.

– Lica koja su posredstvom naše ustanove smeštena u domove za stare na teritoriji Zapadnobačkog okruga zadovoljna su smeštajem i negom koju im pruža osoblje tih ustanova. Obilazimo naše korisnike kako bi im i na taj način pokazali da nam je stalo do njih. Zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi bez čije podrške posete našim sugrađanima u trećem dobu ne bi bile moguće – istakla je Lukić i napomenula da je saradnja Centra za socijalni rad Odžaci sa ustanovama za smeštaj starih lica na najvišem mogućem nivou.

Centar je pre posete Somboru, organizovao i obilazak naših sugrađana koji su smešteni u domovima za stare u Apatinu, Kuli i Ruskom Krsturu.

Korisnike iz opštine Odžaci koji su smešteni u Gerontološkom centru na somborskoj Selenči i Domu za negu starih lica na Apatinskom putu koji radi u okviru iste ustanove, juče je zajedno sa predstavnicama Centra obišla i predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković.

U toku posete Vasiljković, Lukić i Novaković razgovarale su sa direktorom Gerontološkog centra Zoranom Drčom i rukovodiocem Doma za negu starih lica Goranom Bastom, koji su ih upoznali sa uslugama koje pružaju svojim korisnicima i uslovima smeštaja. Nakon toga one su obišle korisnike koji su iz opštine Odžaci i uručile im prigodne poklone.

Naše sugrađanke Stojanka Novaković i Jasmina Čavić, koje su bile vidno obradovane posetom, istakle su da su zadovoljne uslovima smeštaja i osobljem Gerontološkog centra u Somboru.

– Smeštaj je dobar. Osoblje doma nam je uvek pri ruci, a imamo i medicinsku negu – rekla nam je baka Stojanka Novaković, dodavši da bi joj ipak bilo draže da penzionerske dane provodi u domu za stare u Odžacima, što je želja i ostalih penzionera sa kojima je razgovarala predsednica opštine.

Istakavši da je izgradnja Doma za stare velika i finansijski zahtevna investicija, Latinka Vasiljković je rekla da bi bila srećna da se za vreme njenog mandata na čelu opštine krene u realizaciju te investicije.

– Idejno rešenje za izgradnju doma za stare u sklopu Doma zdravlja Odžaci postoji. Postoji i dobra volja republičkih i pokrajinskih vlasti da pomognu izgradnju takvih ustanova. To je jedna ideja koja zaslužuje da se o njoj ozbiljno razmišlja u budućnosti, jer trenutno imamo preko četrdeset korisnika iz naše opštine koji su smešteni u domovima za stare na teritoriji okruga. Sigurno je da bi i njima i njihovim porodicama bilo lakše da su oni smešteni u svojoj opštini – rekla je Vasiljković.

Izvor: Radio Odžaci