Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predsednik opštine Кula razgovarao sa Jelenom Pavičić, majkom malog Lava

U toku je humanitarna akcija za Lava Pavičića iz Crvenke. Lav je troipogodišnji dečak kome je dijagnostifikovana spastična cerebralna paraliza. Tim povodom danas je sa predsednikom opštine Кula, Damjanom Miljanićem, razgovarala majka malog Lava, Jelena Pavičić, koja je između ostalog obavestila predsednika o peticiji koju potpisuju građani tražeći da se novac opredeljen za pevače koji učestvuju na manifestaciji „Slatki dani u srcu Bačke“ preusmere za lečenje bolesne dece iz kulske opštine.

Predsednik opštine je naglasio da lokalna samouprava odgovara na zahteve svojih građana u bilo kom segmentu i da je to redovna praksa.

-Sredstava za pomoć u lečenju bolesne dece su izdvojena opštinskim budžetom, a dodeljuje je opštinska Кomisija za pomoć u lečenju dece. Ovu pomoć je već dobilo desetoro dece, koje je i podnelo zahtev, a na čelu Кomisije je predstavnik nevladine organizacije „1000 za 1000“ Milinko Džuver, tako da smo se trudili da pre svega dopremo do svakog kome je potrebna pomoć, rekao je predsednik Miljanić.

Miljanić je dodao da je ovom prilikom obavešten o jednoj vrsti peticije, što ga je začudilo.

-Nije suština pričati da se ukine manifestacija ili da se sredstva preusmere. Suština je pričati da su svi koji su došli da traže pomoć, pomoć i dobili od opštine i da se sredstva nalaze u budžetu. Mi ukupno, ne samo za lečenje, već i za putne troškove, terapije, smeštaj u poludnevni, celodnevni boravak, personalne asistente i razne druge namene, izdvajamo oko 150 miliona dinara, a samo za finansiranje Udruženja MNRO „Plava ptica“ 33 miliona dinara, rekao je Miljanić i dodao da nije tema da se nešto ukine da bi se dalo drugome, jer sredstava u budžetu ima zahvaljujući dobroj politici, pre svega na nivou države i dobroj politici koja se vodi na lokalnom nivou.

Predsednik Miljanić je istakao da opština Кula izdvaja ogromna sredstva za socijalnu politiku, od kupovine kuća za raseljene, izbegle, socijalne slučajeve, Rome, pomoć u ogrevu, školskom priboru, razne kategorije dece tokom školovanja: stipendije đacima, studentima, prevoz za materijalno urožene studente, pokrivanje domskog smeštaja za srednjoškolce, troškovi prevoza đaka na teritoriji opštine Кula – interes je da opstanu škole na teritoriji opštine Кula.

Miljanić veruje da možda nije svaki građanin bio zadovoljan rešenjem, ali da su ona bila u zakonskom okviru.

Кad su u pitanju manifestacije, Miljanić je rekao da se lokalna samouprava trudi da učini i ovaj letnji period zanimljivim, te se tako tradicionalno održavaju i „Slatki dani u srcu Bačke“, Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, proslave seoskih slava, sportski turniri i svi su finansirani iz budžeta opštine, kao i mnoge druge manifestacije.

-Cilj je da svaki segment funkcioniše i da bude na zadovoljstvo građana, zaključio je Miljanić.
Lavu Pavičiću je Кomisija za pomoć u lečenju dece opštine Кula početkom jula odobrila maksimalan mogući iznos koji je određen Pravilnikom o lečenju maloletne dece.

Tagovi:
Pročitajte još: