fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predsednik opštine Kula podneo ostavku

Damjan Miljanić

Predsednik opštine Кula Damjan Miljanić podneo je ostavku na svoju funkciju, te će u Кuli biti raspisani lokalni izbori u aprilu, zajedno sa republičkim.

– Poslednji izbori u Кuli održani su 16. decembra 2018. godine, tako da su izbori ove godine trebali da budu održani u novembru, najkasnije u decembru ove godine. Pošto je referendum održan u januaru, te nam slede aprilski izbori, potpuno je razumno da spojimo izbore, koji će se sada održati u aprilu- ističe Miljanić.

Dalja procedura, kaže Miljanić, ide tako da se raspisuju lokalni izbori za 3. april, a Vlada Srbije imenuje privremeni organ koji će rukovoditi opštinom do okončanja izbornog procesa.

– Redovna, zakonska procedura je da Vlada Republike Srbije uvodi privremeni organ, nakon moje ostavke, koju sam već podneo- kaže Miljanić. – Privremeni organ kada se izglasa obavlja funkcije predsednika opštine i skupštine, koja se takođe raspušta do izbora. Vlada nakon 30 dana uvodi privremeni organ, a zatim ima još rok od 10, 15 dana da primeni odluku. To su neki zakonski rokovi koji moraju da se ispoštuju.

Izvor: Dnevnik, M. Stakić / Foto: Opština Kula

Tagovi:
Pročitajte još: