fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Predsednik Vučić na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana u Njujorku!

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana koji je u Njujorku priredio šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Uoči ručka, predsednik Vučić koji učestvuje na Generalnoj skupštini UN, je novinarima rekao da će mu na ovom skupu evropski zvaničnici držati predavanja i pridike zbog neuvođenja sankcija Rusiji, ”ali da može samo tim povodom da im poručio da je on predsednik Srbije”.


Vučić je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je jedna od današnjih vesti bila da se Srbija nije saglasila da se Rusiji produže sankcije na još godinu dana i da li je razgovarao sa nekim o tome u Njujorku, kao i šta misli koliko bi SAD i EU mogle da tolerišu još da se Rusiji ne uvode sankcije.

– Pitanje na mestu i sasvim korektno, samo čekam, prvo će da mi drže predavanje uskoro počinje skup sa Boreljom, pa će svi evropski zvaničnici da mi drže pridike, pa će onda i svi ostali da mi drže pridike, kako to i priliči. Pažljivo ću da ih saslušam i reći ću – lepo što ste mi održali predavanje, ali Srbiju kao predsednik vodim ja. Dok je to tako i dok mi mislimo da možemo da izdržimo te pridike, mi ćemo da vodimo ovakvu politiku – naveo je Vučić.

Tagovi:
Pročitajte još: